Ingatlan

mert a szép otthon öröm


Adó és illeték kalkulátor

ILLETÉK

Figyelem:2013 januárjában módosították !


A 2013. január 1-jét követően illetékkiszabásra bejelentett ügyekben általános, egységes illetékkulcsként 4%-ot kell alkalmazni.

35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdon (tulajdoni hányad) szerzéséhez kapcsolódó illetékkedvezménye értékhatára és a kedvezmény mértéke jelentősen nő Az illetékkedvezmény alkalmazhatóvá vált abban az esetben, ha vásárolt egész lakástulajdon forgalmi értéke 15 millió forintot nem haladja meg (a korábban érvényes 8 millió forint helyett) és a kedvezmény összege – értékhatár megkötés nélkül – a fizetendő illeték 50 %-áig terjed.

 

Új szabályozás ! JÓ TUDNI

2013. január 1-jétől új illetékmentesség került a törvény szabályai közé, amely lakástulajdon cseréje és a cserét pótló vételi kedvezmény esetén az ún. negatív illetékalapot eredményező ügyleteket mentesíti az illeték alól. Ezen mentesség alapján, ha a vagyonszerző a lakás cseréje vagy egy éven belüli értékesítése/vásárlása esetén alacsonyabb forgalmi értékű lakást szerez, akkor ez után visszterhes vagyonátruházási illetéket nem kell fizetnie. Az illetékmentesség kizárólag magánszemélyek számára biztosított.

 

ITT KÖNNYEDÉN KISZÁMOLHATJA MENNYI ILLETÉKET, ADÓT IS KELL MAJD FIZETNIE !


ILLETÉK KALKULÁTOR : (számoljon egyszerűen )

http://adozona.hu/Kalkulatorok/Ingatlanado_kalkulator_C325U1

 

INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI KALKULÁTOR (adó):

http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Ingatlanertekesitesi_kaklulator_2013__haszn_CHIDEZ
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.